Clio råd og tips

Vi er klar over at det og ha en ny bil krever mer stell og omtanke. Det første vi gjorde før vi fikk bilen var og handle inn nytt vaskeutstyr til bilen og andre hjelpemidler for snø og is. Spesielt lakken krever godt stell da den er mer sårbar en tidligere og ved vinterbruk må man ta hensyn til alle de tekniske finessene som nye biler er utstyrt med.

Råd – sommerhalvåret:
Vask alltid bilen manuelt, ikke mere maskinvask. Spyl alltid godt på undersiden og ved hjulene og rund skjermbuer. Hold bilen ren og ryddig innvendig. Poler bilen minst en gang i året. Vask alltid dekkene ved dekkskifte så beholder du egenskapene lenger. Prøv og unngå og parkere under store trær, mange av dem «svetter» og kan skade lakken. Bruker du bilen lite og den står parkert ute i lengere perioder kjøp en presenning av god kvalitet til bilen.

Råd – vinterhalvåret:
Eco systemet i bilen kan godt skues av når det er kuldegrader, spesielt ved småkjøring. Da blir det mer energi til varme og motor. Pass på å skru av den automatiske vindusvisker funksjonen hvis du har is på rutene. Når du skraper is av rutene pass på at du skraper fra midten og ut, da slipper du å ripe opp vinduet med små partikler som er igjen på rutene. Pass også på at is skrapen er lang nok så du ikke lener deg inntil bilen. En myk god børste med langt nok skaft er også lurt å ha med seg i bilen ved mye snø. Unngå å vaske bilen på veldig kalde dager og ha alltid en ren tørr klut og tørk godt av rund dører og låser. Husk at det er like viktig å få bort salt fra bilens underside så spyl godt der og ved hjulene på innersiden. Ikke sett brekket på men sett bilen i revers eller første gir når du parkerer for natten. Ellers så kan du oppleve at bakhjulene har låst seg pga. kuldeslag i trommelen.

Kommer sikkert mer men vi har ikke hatt bilen i to år enda. Det eneste vi har funnet som kan pynte på av detaljer er nye ventil hetter med Renault logo på som vil passe våre sorte felger på sommerhjul. Når du skal bruke jekken som sitter bak sammen med reservehjulet, ta et bilde så du vet hvordan alt lå.