Bekker og elver som Knut og Morten dokumenterer

Velkommen til Knut og Morten sine bekker og elver. Når vi blir pensjonister skal vi for alvor legge ut denne siden. Hva som kommer og hva dette blir vet vi ikke enda, men vi legger ut noen følere allerede nå. Teksten blir noe slikt, bare et forslag nå foreløpig.

Vi er begge født og oppvokst i Oslo og vil vise dere noen av dem. Når vi er ute på vandring med kameraene våres vil vi samtidig knipse bilder av de fine bekkene og elvene vi ferdes ved. Nedenfor ser du noen av de vi har valgt ut. Vi tar med oss noen øyer i Oslofjorden også, siden mange av bekkene munner ut der.

 

Alnaelven strekker seg fra Alnsjøen i Lillomarka til Kongshavn sør for Gamlebyen og ut i Oslofjorden. Ca.15 km lang og er Oslos lengste elv. Noen steder går den i rør som ved Alnabruterminalen og fra Kværner og ned til Kongshavn. Bildegalleriet skal begynne ovenifra og fortsetter nedover elven. Det vil stå mer informasjon om stedet når du ser på hvert bilde som kommer etter hvert.

Akerselva strekker seg fra Maridalsvannet til Paulsenkaia i Bjørvika, så ut i Oslofjorden et sted ca. 10 km lang. Bildegalleriet begynner ovenfra og fortsetter nedover elven. Det vil stå mer informasjon om stedet når du ser på hvert bilde som kommer etter hvert. Broer over elven: Brekke bru, Gullhaug bru, Beierbrua, Bentsebrua, Vøyenbrua, Sannerbrua, Nygårdsbru, Nydalsbroen, Kristoffer Aamots bru, Åmot bru, Vaterlandsbro, Ankerbrua, Nybrua, Hausmannsbru, Kuba bru, Grünerbrua, Treschowsbru, Schweigaardsbru osv. Jeg anbefaler deg å begynne bakerst og bla deg framover, da går du oppover elva.

Den starter som Pinabekken, som renner ut fra Store Åklungen før den munner ut i Sognsvann. Sognsvannsbekken strekker seg fra Sognsvann og gjennom Gaustad og Vinderen. Ved Frøen løper den sammen med Gaustadbekken, og etter det kalles den Frognerelva (Frognerbekken). Frognerelven renner så videre inn i Frognerparken og passerer gjennom Vigerlandsanlegget og Frognerdammene før den munner ut i Frognerkilen. Den er 11,8 km lang. Bildegalleriet begynner ovenifra og fortsetter nedover elven. Det vil stå mer informasjon om stedet når du ser på hvert bilde som kommer etter hvert.

Den begynner ved Øyungen hvor Skarselva renner ned til Dausjøen, 4 km lang. Dausjøelva strekker seg fra Dausjøen og ned til Maridalsvannet. Elven er ca. 1,5 km lang og like før den munner ut i Maridalsvannet ligger Dausjøbrua. Bildegalleriet vil begynne ovenfra og fortsetter nedover elven. Det vil stå mer informasjon om stedet når du ser på hvert bilde som kommer etter hvert.

Vi er nå i Våler i Solør da vi har en navlesnor opp ditt. Magnesåa strekker seg fra et beiteområde ved Butjernet og helt ned til Glomma som blir kalt Glåma. Før den når Glomma passerer den langs Bergesida. Bildegalleriet begynner ovenifra og fortsetter nedover bekken. Det vil stå mer informasjon om stedet når du ser på hvert bilde som kommer etter hvert.