Råd & tips

Her vil du finne råd og tips på hvordan du kan få tak i Renault 1/87 skala og Marklin tog etc. Noen hemmeligheter vil vi holde for oss selv til vi blir Norges største samler eller til og med verden største samler av Renault HO 1/86 1/87 skala kombinert med Marklin etc. Men ebay.com er et godt lete sted. I tillegg så har du Amundsen  Hobby, en god gammeldags butikk i Oslo som har et stort utvalg av alt. NMJ – Norsk Modelljernbane er også et fint alternativ.

Angående Marklin:
Vet dere at Marklin konsernet i Tyskland har åpnet et museum 1 april 2013? Les mer om sted og åpningstider på denne linken. Jeg lover dere at alle som tar et besøk ditt  blir bitt av basillen.

Marklin museum

Hvis du ikke vil reise så langt kan du også se på siden til Gamlebyen Modelljernbanesenter som ligger i Gamle Fredrikstad og planlegge en tur ditt istedenfor.

Gamlebyen Modelljernbanesenter

 

 

 

 

 

 

Reiser du litt lenger og tar turen til Eslövs leksaksmuseum i Sverige kan du også oppleve tog og modellbiler og mye mere.

Eslövs-leksaksmuseum

 

 

 

 

 

 

FALLER Gebruder Faller GmbH
Faller er et tysk firma som har fulgt meg siden guttedagene, ble grunnlagt i 1948 og har i sortimentet sitt både hus modeller, modell tog, bilbaner og fly. Klikker du på linken kan du se og lese litt om Faller og kanskje du til og med tar et besøk.

FALLER MINIATURE WORLDS

 

 

 

Når det gjelder modellbiler i HO 1/87 skala har vi mange produsenter som man kan ta utgangspunkt i. Her er et lite utvalg av dem.

Herpa er en Tysk produsent som har holdt på i mange år, tar du et besøk så har de et historisk museum som er verd et besøk også.

Herpa-shop

 

 

 

 

 

 

Norev er en Fransk produsent av modellbiler. De har fine detaljerte modeller som er verd og ta en titt på. Mange av våre biler kommer direkte derfra.

Norev

 

 

 

Sai Collection er et firma med utvalg av biler som lages i et bestemt antall. Ikke lett og få tak i disse gamle modellene.

Sai Collection

 

 

 

Wespe Models er en leverandør som leverer enten byggesett eller håndlagde modeller. Her kan du finne masse interessant i alle skalaer. Absolutt og anbefale.

Vespe models

Wiking er en Tysk produsent av modellbiler og har også et museum som er verd et besøk.

Wiking

 

 

 

 

Spark er en importør som har mange spesielle biler, ta en titt på linken.

Spark models

 

 

 

REE Modeles eller Rails Europ Express SAS er en fransk leverandør som har både tog og biler. Masse spennende og du kan velge engelsk tekst på siden.

REE Modeles

 

 

 

 

 

Régions & Compagnies er fransk leverandør av alt mulig, her har jeg fått tak i fine bygninger og tilbehør. Her må du klare deg med fransk.

Régions & Compagnies

 

 

 

 

 

 

Selskapet Busch startet i 1955, men i 1957 begynte de med plastartikler. Leketøysmessen i Nürnberg i 1958 ble starten og resten kan du lese selv. Men her finner du mange spennende ting.

Busch GmbH & Co
Busch GmbH & Co

 

 

 

 

 

 

 

 

Model Car World er en tysk leverandør av mange små biler som ikke er leketøy for unger. Her kan du velge blant 20 000 biler, så versegod.

Model Car World GmbH
Model Car World GmbH