Renault R-Link

Renault R-Link er en absolutt morsom sak for oss som elsker dubbeditter. Mye og sette seg inn i hvis man vil utnytte alle dens funksjoner. Her gjør vi et tappert forsøk på og forklare. Først, ta en titt på informasjons videoene.

 

 

 

 

Du kan også se flere fine videoer filmer på de svenske Renault sidene på denne linken.

Renault i England har en egen forumside hvor jeg fant en del informasjon.

R-Link har en god og logisk menyoppsett jeg satte stor pris på. Men jeg savnet en god bruksanvisning på Renault R-Link og den var ikke så lett og finne, men til slutt fant jeg den og her er den.

Navigasjon: Her er TomTom`s kjente kartverk og alle som har hvert borti GPS fra TomTom vil kjenne seg igjen. Den blir levert med et Skandinavisk kart som ligger på SD kortet som følger med. TomTom har ikke support på GPS delen i Renault R-Link, den gjøres igjennom Renault R-Link store. Dette kortet er også kommunikasjonen mellom oppgraderinger fra Pc til R-Link. Det følger også med en Renault USB minnepenn på 4 GB som man kan ha bilder og musikk på. Skal du ha video også anbefaler jeg en egen minnepenn på det, hvis du har musikk også på den vil R-Link hele tiden spille av musikk.

Multimedia: Her finner du radio, musikkavspilling, bildevisning og video avspilling. Radioen er grei og enkel men det er en FM radio. Når DAB+ overtar i 2017 er jeg spent på hvilken løsning Renault har. Men nå har jeg fått litt innside informasjon om at Renault allerede har løsningen klar. Man kan få DAB i bilen uten noen form for synlige bokser eller dingser. Denne løsningen lar deg nyte alle DAB/DAB+ kanaler via din Renault`s originale headunit. All styring, alle innstillinger og justeringer gjøres med bilens multifunksjonsratt, mens DAB-teksten kommer opp på bilens originale display. Musikkavspillingen fra USB minne-pennen gikk smertefritt, jeg har bare brukt MP3 formatet. Den skal vist klare formatene WAV, AAC, ATRAC; OGG VORBIS også. Bildevisningen gikk også fint, formatet må være JPG og ikke la bildene være større en 1 MB. Video, her slet jeg litt, det var ikke alt den ville spille av. Formatene Renault oppgir er, WMV9, MP4 part 2, H264 base. Husk også at hvis ikke video er din, kan det ligge en sikkerhetsbeskyttelse på den også som vil ødelegge. Renault R-Link er bygd på Android plattformen så det er ikke noen DVD spiller, snarere en mobiltelefon. Har prøvd flere video konverter program med vekslende hell. Beste resultatet fikk jeg med AnyVideo Converter programmet. Her er oppskriften og linken. Start Any video konverter. Velg «mobile» og så «android 480p». Dra dine videoer over og dropp den i det blå feltet, Dette er alt og vips så er dine videoer ferdig. Link til Any video konverter.

Telefon: Her er det Blåtann eller Bluetooth som det heter på engelsk integrert i R-Link. Enkelt oppsett for og knytte din mobiltelefon som også må ha Bluetooth slik at du får handsfree i bilen din.

Kjøretøy: Her kan du følge med hvor økonomisk du kjører, få råd og tips osv.

Service: Her finner du R-Link butikken, og alt ekstra staset du måtte trenge. Ikke alt av app kan du laste ned fra R-Link, noe må hentes fra Renault R-Link store.

System: Her gjør du dine personlige innstillinger, sjekke status etc.