Er du nysgjerrig på Østensjøvannet?

 

Vi gikk en tur rundt Østensjøvannet nå i mars 2017 med kamera på magen. Turen tar 2 til 2,5 timer og vi fikk tatt mange fine bilder. Når vi kom hjem og så på bildene fikk vi en ide. Hvorfor ikke ta samme turen, en til to ganger i måneden og knipse bilder, får å se forandringen rundt Østensjøvannet. Vel, ideen er satt i gang. Kanskje vi finner en Ugle også? Vi har funnet masse informasjon på web siden til Østensjøvannets Venner. Østensjøvannet er jo en av Norges rikeste innsjøer som danner grunnlaget til en flora med fugl og dyreliv og det er observert over 223 fuglearter. Vi har igjen en jobb og gjøre. Hele området er på ca. 532 dekar som utgjør Østensjøområdet miljøpark. Vil dere se to filmer av Østensjøvannet i 1991 må dere trykke her og her. Beklager kvaliteten men når de må gjøres lette til Web så blir det slik. Vil du se turene i Botanisk hage, trykk på bilde over.

 

Vår første tur i 2019 og turen ble like spennende. Solen skinte og selv om det blåste ble det en fin tur. Søle, is og bare turveier var det som møtte oss, og mange fugler var der allerede der. Bli med å se hva vi så i dag ....

Nå har vi jobbet i hagen i flere uker og sett store fugleflokker komme og gå fra Østensjøvannet og nå er vi er ferdige med gjerdeprosjektet vårt. Vi bestemte oss for at denne helgen skal vi besøke både Østensjøvannet og Botanisk hage. Lørdag ble Østensjøvannet og det angret vi ikke på. Det er et halvt år siden vi tok en foto tur der sist. Det ble mange spennende fugler men de store fugleflokkene uteble. Tekst til bildene vil komme etter hvert.

Denne turen var ikke planlagt og legge ut på siden. Men vi satt på verandaen 2 påskedag og så 4 Svaner fly mot Østensjøvannet. Det ble som det ble, vi reiste oss opp og dro til Østensjøvannet.

Litt vemodig å gå idag, dette blir den siste turen vår på denne siden. Nå har vi gått rundt i et helt år og tatt bilder på turene våres. Vi har tatt med oss Renault Knut på denne turen, blir spennende å se hvilke bilder han kommer med. Det er lørdag og det er minus 8 grader ute men vindstille. Det er meldt tåke til 12 men vi så ikke sola på hele turen. Nyt bildene og takk for nå.

Dette er eneste lørdagen vi kan gå Østensjøvannet rundt i januar. Været får bli som det blir, sånn er det bare og bildene blir deretter. Været ble bra og vi gjennomførte turen.

Yr hadde meldt godt vær dagen før men det snødde og blåste når vi dro. Det ble mellom 6-7 m. pr sekund i vind og det ble en tøff tur. Både fingra mine og speilreflekskamera ble våte og frøys. Jeg gjorde mitt beste på denne turen, men under sånne forhold blir bildene som de blir. Men det ble litt oppdagelser da og så har vi gått runden i snøstorm også.

Vi dro en time tidligere enn vi pleier i november da det var sol på morgenen og det skulle komme skyer på ettermiddagen. Det var kuldegrader i luften og vi var litt plaget av dugg på linsen og kalde fingre. Men rundturen gikk fint og vi koste oss, og noen bilder ble det da.

Oktoberturen på lørdag gikk over all forventning, trodde det skulle bli litt roligere nå. Men nei, turen ble like spennende som de andre turene. Vi hadde været med oss selv om det var litt kaldt og overskyet på morgenen, men solen kom utover dagen. Se på bildene og les og nyt turen sammen med oss.

Når man har vært to dager på Ekeberg marked fredag og lørdag er det rene terapien å gå rundt Østensjøvannet på søndag. Været var litt dårlig i starten men ble bedre og bedre utover dagen. Noen bilder tok vi, og så noen fugler vi ikke hadde sett på våres tidligere turer. Se på bildene og nyt turen.

I juli og august har vi tett program så dette var den eneste dagen vi hadde ledig. Det er overskyet og kan regne når som helst men vi tar sjansen. Litt synd at solen ikke er på plass, bildene blir så andreledes da. Men sånn blir det bare noen ganger.

Ny tur rundt Østensjøvannet i pinsen. Hva vil vi oppleve nå? Turen må gå litt raskere i dag da det er meldt regn kl. 14.00. Vi knipser bilder og studerer dem hjemme, kanskje vi finner noen nye fugler og fugleunger. Se og nyt Østensjøvannet og dens fugler.

Mandag 1 mai tar vi oss en runde rundt Østensjøvannet igjen. Denne ganger er vi så heldige og få med oss Renault Knut på turen. Skal bli spennende å se hvordan det er nå, det er jo 4 uker siden sist. 4 øyne og 2 kameraer + at vi har med oss våres to bedre halvdelene hjelper.

Noen ganger er tur nummer to bedre en tur nummer en. Hvorfor det? Jo du er mer skjerpet og legger merke til detaljene bedre. Du går og går og hører på lyder og ser i kriker og kroker og ser etter unike ting. Dette skjedde nå, 4 uker etter forrige tur og landskapet hadde forandret seg. Her kommer bildene.

Det var vår i luften, solen skinte og det var varmegrader i luften. Det var lørdag og masse mennesker rundt Østensjøvannet. Det var mange fuglearter vi observerte, men noen ble litt for mystiske for oss. Nyt bildene og ta en tur selv, anbefales på det sterkeste.